Μια σπάνια ταξιδιωτική και οινική εμπειρία στα πέριξ του πιο ιστορικού αμπελώνα της Πελοποννήσου

Ένας τόπος που γεννά συνεχώς νέες ταξιδιωτικές και οινικές εμπειρίες

Ένα επιβλητικό φυσικό τοπίο που καταλήγει σε ένα μοναδικό ελληνικό terroir. Ένα ταξίδι με πολλούς υπέροχους προορισμούς που έχουν την ευλογία της Μεγάλης Αμπέλου.

Ένας τόπος που κουβαλά αιώνες ιστορίας και γεννά συνεχώς νέες ταξιδιωτικές και οινικές εμπειρίες. Οι αφορμές για να ξαναβρεθείς στην Βόρεια Πελοπόννησο αυξάνονται και πληθαίνουν στο διηνεκές του χρόνου.  Εξερευνήστε την Βόρεια Πελοπόννησο 

 
Εν αρχή ην το Μέγα Σπήλαιο

Η Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου είναι η αρχαιότερη ενεργή στην Ελλάδα και 2η στον κόσμο, μετά από τη Μονή Σινά. Πήρε το όνομά της από την τοποθεσία που βρίσκεται κρεμασμένη θαρρείς στον βράχο, αφού έχει χτιστεί σε ένα μεγάλο σπήλαιο με μια υπέροχη κι ανεμπόδιστη θέα στο φαράγγι του Βουραϊκού.

Η Μονή χτίστηκε το 362 μ.Χ. από τους Θεσσαλονικείς αδερφούς μοναχούς, Συμεών και Θεόδωρο, στο σημείο όπου βρέθηκε η Ιερή εικόνα της Παναγίας κι αποτελεί φάρο της ορθοδοξίας και ξεχωριστό σημείο αναφοράς της ελληνικής θρησκευτικής ιστορίας κι όχι μόνο.

 

Ένα μοναδικό ελληνικό terroir

Στην καρδιά του Εθνικού Γεωπάρκου του Χελμού-Βουραϊκού στη Βόρεια Πελοπόννησο, μία από τις Προστατευόμενες Περιοχές του Δικτύου Natura 2000, βρίσκεται το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο.

Ο τόπος αυτός, γεμάτος αρχαίους θρύλους και ιστορικές παραδόσεις, διαθέτει ψηλές κορφές, οροπέδια και απόκρημνες χαράδρες, που δημιουργούν μια μοναδική φυσική ομορφιά και ένα ξεχωριστό μικροκλίμα, καθιστώντας το κατάλληλο για την καλλιέργεια της αμπέλου.

Ο Γιάννης και ο Θεόδωρος Αναστασίου εργάζονται απρόσκοπτα από το 1999 όταν και ανέλαβαν το κτήμα μέσω μακροχρόνιας μίσθωσης από τη Μονή έχοντας ως όραμά τους την αναβίωση του ιστορικού αμπελώνα ο οποίος βρίσκεται έκτοτε στο προσκήνιο.

Μόνιμος προορισμός για wine lovers από όλο τον πλανήτη το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο υιοθετεί τις αρχές της οργανικής καλλιέργειας εκφράζοντας την παράδοση αιώνων στην αμπελουργία και την οινοποίηση, ενώ παράγει ξεχωριστά κρασιά με έντονη προσωπικότητα, γοητευτικά αρώματα και πολυπλοκότητα.

Το μοναδικό αυτό terroir δίνει οίνους υψηλής ποιότητας οι οποίοι χαίρουν διεθνούς αναγνώρισης από εγνωσμένης αξίας οινοκριτικούς. Την ίδια στιγμή οι βραβεύσεις για τις ετικέτες του Κτήματος Μέγα Σπήλαιο που καλύπτουν ποικιλίες όπως η Μαυροδάφνη, το Μαύρο Καλαβρυτινό, η Μαλαγουζιά, το Ασύρτικο, το Λαγόρθι, το Syrah και το Cabernet Sauvignon δεν σταματούν ποτέ τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό καθώς διαδέχονται η μία την άλλη.

Οι πόρτες του Κτήματος είναι πάντοτε ανοιχτές στους οινολάτρεις, τους περιηγητές, τους οδοιπόρους αλλά και τους απλούς ταξιδιώτες, προσφέροντας προγράμματα γευσιγνωσίας που θα ικανοποιήσουν και τον πλέον ιδιότροπο ουρανίσκο.

Ανάλογα τη διάθεση και την επιθυμία των επισκεπτών το Κτήμα οργανώνει ξεναγήσεις στον αμπελώνα και στο αναπαλαιωμένο οινοποιείο & δοκιμές οίνων από τοπικές και διεθνείς ποικιλίες αξέχαστες βόλτες ανάμεσα στα αμπέλια οι οποίες περιλαμβάνουν δοκιμές επιλεγμένων ποικιλιών από τοπικές ποικιλίες.

Κάθε μια από τις περιηγήσεις μοιάζει με ένα ολοκληρωμένο γευστικό ταξίδι εμπλουτισμένο με δράσεις, επισκέψεις και εξορμήσεις, που συναποτελούν μια αξέχαστη εμπειρία οινικού πολιτισμού σε ένα περιβάλλον σπάνιας φυσικής ομορφιάς για τους φίλους του καλού κρασιού.

Ένας αυθεντικός προορισμός για μία σπάνια οινική εμπειρία

 

Από το Μέγα Σπήλαιο στην Αγία Λαύρα

Από το ένα ιστορικό μοναστήρι στο άλλο κι από το Μέγα Σπήλαιο στην Αγία Λαύρα η οποία βρίσκεται 5 χιλιόμετρα έξω από τα Καλάβρυτα κι αποτελεί το λίκνο τής εθνικής μας παλιγγενεσίας.

Κρυμμένη σε ένα φυσικό τοπίο μοναδικής ομορφιάς ξεπροβάλλει από τους πρόποδες του όρους Βελιά και αγναντεύει τα Καλάβρυτα μέσα από θεόρατα πλατάνια που χαρίζουν τον στιβαρό ίσκιο τους στους πιστούς και τους επισκέπτες της.

Στη Μονή φιλοξενούνται κειμήλια τεράστιας ιστορικής αξίας σαν το περίφημο λάβαρο που ύψωσε εδώ ο Παλαιών Πατρών Γερμανός σηματοδοτώντας την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

 

Ταξίδι μέσα στο χρόνο στο παλάτι των νεραϊδών του Χελμού

Το Σπήλαιο των Λιμνών είναι ίσως το πιο εντυπωσιακό σπήλαιο της χώρας, χάρη στις δεκατρείς φυσικές λίμνες που απλώνονται σε τρεις ορόφους δημιουργώντας ένα συγκλονιστικό φυσικό τοπίο με απόκοσμη ομορφιά.

Η οροφή του φτάνει τα 30 μέτρα πάνω από το κεφάλι σου γεννώντας μια υποβλητική ατμόσφαιρα. Οι διαδρομές του ελίσσονται μεταξύ εντυπωσιακών σταλακτικών και σταλαγμιτών που «πλάθουν» μέδουσες, κάστρα και νοητούς πύργους. 

 

Μια βόλτα στις πηγές στο Πλανητέρο

Μια εικόνα μαγική συνοδεύει τις αναμνήσεις που γεννιούνται μετά από μια επίσκεψη στις πηγές του ποταμού Αροάνιου οι διασχίζουν ένα δάσος βγαλμένο από παραμύθι.

Τα αιωνόβια πλατάνια κάθε φθινόπωρο ντύνουν την περιοχή με ένα παχύ χαλί από χρυσοκόκκινα φύλλα που είναι χάρμα οφθαλμών.

Αντίστοιχα την άνοιξη στην περιοχή απλώνεται ένα παχύ πράσινο, βγαλμένο από ζωγραφιά.  Στα ξακουστά πεστροφεία-ιχθυοτροφεία της περιοχής επιβάλλεται να δοκιμάσεις την φημισμένη πέστροφα που δικαίως αποτελεί πόλο έλξης αμέτρητων επισκεπτών.

 

Αγναντεύοντας τους καταρράκτες στην Άνω Βλασία

Οι καταρράκτες του Ταξιάρχη βρίσκονται σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από τα Καλάβρυτα, πολύ κοντά στο χωριό που λέγεται Άνω Βλασία.

Για χρόνια αποτελούσαν ένα κρυμμένο πελοποννησιακό μυστικό που από όταν αποκαλύφθηκε προσέλκυσε πλήθος επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το μαγευτικό τοπίο που θα ξεπροβάλλει εμπρός σου θα σε ενθουσιάσει, χαρίζοντάς σου υπέροχες φωτογραφικές αναμνήσεις. Η πρόσβαση είναι εύκολη και για τους αρχάριους περιπατητές.

 

Πεζοπορία στον Βουραϊκό

Ο Βουραϊκός αποτελεί πάντοτε ένα ξεχωριστό σημείο αναφοράς του πελοποννησιακού road trip μας. Βλέπεις, χάρη σε αυτόν μπορούμε να απολαύσουμε μια από τις πιο γραφικές κι ίσως την ωραιότερη σιδηροδρομική διαδρομή της χώρας που ξεκινά από τα Καλάβρυτα και φτάνει έως το Διακοφτό.

Παρόλα αυτά συνυπογράφουμε τα λόγια των ντόπιων οι οποίοι σε καλούν να κάνεις πεζοπορία στο φαράγγι του Βουραϊκού για να συναντήσεις ασύγκριτες εικόνες φυσικού κάλλους, μέσα από μια φαντασμαγορική διαδρομή.

Οι μνήμες αυτής της πεζοπορίας δεν γίνεται παρά να χαραχτούν βαθιά στη μνήμη σου.

 

Διαμονή που ταιριάζει σε Ολύμπιους Θεούς

Αν θες να ζήσεις μια αξέχαστη εμπειρία premium φιλοξενίας, τότε επιβάλλεται να προτιμήσεις το Αmario για τη διαμονή σου, παίρνοντας τα κλειδιά μιας εκ των δώδεκα πολυτελών σουιτών που διαθέτει το κοσμοπολίτικο ξενοδοχείο 5 αστέρων.

Στο Amario Suites Hotel που βρίσκεται στην περιοχή του Αιγίου, το ιδιαίτερο ιστορικό παρελθόν συνδυάζεται αρμονικά με τη σύγχρονη πολυτέλεια και την εκπλεπτυσμένη διακόσμηση προσφέροντας μια once in a lifetime εμπειρία φιλοξενίας.

Το εμβληματικό κτίριο του Amario Suites Hotel έχει  μακρά ιστορία που ξεκινά το 1933 κι αποτελεί πλέον μια υπερσύγχρονη ξενοδοχειακή μονάδα, εξοπλισμένη με όλες τις απαραίτητες ανέσεις προκειμένου να νιώσεις όσο διαμένεις στις εγκαταστάσεις του σαν Ολύμπιος Θεός.

Με όνομα εμπνευσμένο από ένα προσωνύμιο του Δία το το Amario Suites Hotel βρίθει premium παροχών που εγγυώνται μια άνετη και χαλαρωτική διαμονή με μια φαντασμαγορική και άκρως μαγευτική θέα στον Κορινθιακό Κόλπο.

Η υψηλή αισθητική του χώρου σε συνδυασμό με τις ευήλιες και πολύ φωτεινές σουίτες είναι βέβαιο ότι θα σε ενθουσιάσει ενώ αντίστοιχα το υψηλής διατροφικής και γευστικής αξίας πρωϊνό του θα διεγείρει τον ουρανίσκο σου.

Με όπλο του την φανταστική του τοποθεσία στην παραλία του Αιγίου το Amario Suites Hotel θα αποτελέσει ιδανική αφετηρία για να εξερευνήσει κανείς την ευρύτερη περιοχή και τις κοσμαγάπητες ομορφιές της, που την καθιστούν ένα από τα πλέον δημοφιλή μέρη όχι μόνο της Πελοποννήσου αλλά και ολόκληρης της χώρας.

Απόλυτος συνδυασμός Premium Φιλοξενίας & μοναδικών εμπειριών

Οινοτουρισμού

Οινοτουρισμού

Διαμονή

Γαστρονομία

Διασκέδαση

Ταξίδια

Παραλίες

Camping

Ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα

Tours & Δραστηριότητες

Θρησκευτικός Τουρισμός

Εκδηλώσεις

Travel Tips

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα