Αχαΐα

Εκεί που η φύση πλέκει ιστορίες

Για χρόνια κρυμμένη πίσω από έναν από τους πιο διαβόητους δρόμους της Ελλάδας, την πολύπαθη Εθνική Κορίνθου-Πατρών, η Αχαΐα ξυπνά επιτέλους από τον λήθαργο που της είχαν κληροδοτήσει δεκαετίες κακών χειρισμών και διεκδικεί την θέση που της αξίζει στα ταξίδια και τα Σαββατοκύριακά μας.

Με πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη του την ελληνική πατρίδα του κεφιού, την Πάτρα του Καρναβαλιού και της αιώνιας φοιτητικής ζωής, ένας από τους μεγαλύτερους νομούς της Πελοποννήσου σφύζει από ζωή κάθε εποχή του χρόνου.

Ο χειμώνας είναι μαγικός στα χωριουδάκια του Χελμού και τις χιονοσκέπαστες κορυφές του. Η άνοιξη μοιάζει με αναγεννησιακό πίνακα στο φαράγγι του Βουραϊκού, στις πηγές του Πλανητέρο και στην αλπική λίμνη Τσιβλού. Τα καλοκαίρια έχουν κάτι από τις διακοπές των παιδικών μας χρόνων στην Καλογριά, την Αιγείρα και τις παραλίες της Αιγιαλείας. Και το φθινόπωρο η φύση παίρνει τα πινέλα της και ζωγραφίζει στον καμβά του Ερύμανθου και των Καλαβρύτων.

Τόπος φορτωμένος Ιστορία, η οποία αποτυπώνεται σε υποδειγματικά μουσεία, αρχαία θέατρα που αγναντεύουν από ψηλά την θάλασσα, σιωπηλούς αρχαιολογικούς χώρους που περιμένουν τον γνήσια περίεργο επισκέπτη να ανακαλύψει τα μυστικά τους, και ιστορικά μοναστήρια σαν την Αγία Λαύρα, εκεί όπου βρίσκεται ακόμα το πολυθρύλητο λάβαρο της Επανάστασης που ύψωσε εδώ ο Παλαιών Πατρών Γερμανός.

Τόπος επίσης ευλογημένος με εύφορα εδάφη, στα οποία παράγονται μυρωδάτα εσπεριδοειδή και οπωροκηπευτικά, κρασιά ξακουστά στα πέρατα του κόσμου (οι λάτρεις, μην παραλείψετε μια επίσκεψη στα οινοποιεία του νομού), εκλεκτό λάδι και μέλι, τοπικά γλυκίσματα, χειροποίητα ζυμαρικά και αγνά γαλακτοκομικά. Τοπικές συνταγές και πεντανόστιμα ντόπια κρεατικά θα δοκιμάσετε οπωσδήποτε στα ταβερνάκια της περιοχής.

Χαράξτε διαδρομή στον χάρτη (δεν έχετε πια να φοβάστε παρατημένους στη μοίρα τους εθνικούς δρόμους)  κάντε κλικ στους προορισμούς παρακάτω και ακολουθήστε μας, να ανακαλύψουμε την Αχαΐα.

Διαμονή

Γαστρονομία

Διασκέδαση

Ταξίδια

Παραλίες

Camping

Ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα

Tours & Δραστηριότητες

Θρησκευτικός Τουρισμός

Εκδηλώσεις

Travel Tips

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα