Κορινθία

Η Ιστορία στο κατώφλι της Πελοποννήσου

Ο μεγαλύτερος αμπελώνας όχι της Πελοποννήσου, όχι της Ελλάδας, αλλά της βαλκανικής χερσονήσου ολόκληρης. Η πλουσιότερη πόλη της αρχαιότητας.

Το μεγαλύτερο κάστρο της Πελοποννήσου. Παράξενο πόσα υπερθετικά χωρούν σε έναν από τους μικρότερους νομούς της, ε;

Κι αυτά είναι μόνο η αρχή. Γιατί η μικρούλα σε μέγεθος, μεγάλη σε ενδιαφέρον Κορινθία κρύβει κι άλλες εκπλήξεις: Την πρωτεύουσά της, για παράδειγμα, που είναι μια αναπάντεχα όμορφη παραθαλάσσια πόλη. Τις ελατοσκέπαστες κορυφές της Ζήρειας, που διασχίζονται από ειδυλλιακά μονοπάτια και στολίζονται από πετρόχτιστα χωριά. Το πευκοδάσος του Ξυλόκαστρου, που φτάνει σχεδόν να ακουμπήσει στο κύμα. Τον ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό αρχαιολογικό χώρο της Νεμέας, όπου ο μύθος λέει πως κάποτε ζούσε ένα λιοντάρι το οποίο σκότωσε ο Ηρακλής. Αν κοιτάξεις ψηλά μια νύχτα με καθαρό ουρανό θα το δεις: Είναι ο αστερισμός που σήμερα λέμε Λέοντα.

Μιλώντας για μύθους: Εδώ ζούσαν οι φοβερές και τρομερές Στυμφαλίδες Όρνιθες, στη λίμνη που μέχρι σήμερα λέμε Στυμφαλία. Εδώ ζούσε και βασίλευε και ο Σίσυφος, ένας βασιλιάς πανέξυπνος, που οχύρωσε τον Ακροκόρινθο και του εξασφάλισε νερό κλείνοντας συμφωνία με τον Ασωπό, πως θα του πει πού κρύβεται με την κόρη του την Αίγινα ο Δίας, φτάνει ο ποτάμιος θεός να του φέρει τα νερά του στο κάστρο.

Προορισμός ιδανικός για κάθε εποχή του χρόνου, η Κορινθία έχει βοτσαλωτές παραλίες με κρυστάλλινα νερά ιδανικά για οικογένειες με πιτσιρίκια, χιονοσκέπαστες βουνοκορφές για τον χειμώνα, λουλουδιασμένες πεζοπορικές διαδρομές για την άνοιξη και καρτποσταλικές λίμνες ό,τι πρέπει για φθινοπωρινά πικνίκ στις όχθες τους.

Την χιλιοτραγουδισμένη κορινθιακή σταφίδα συναγωνίζονται σε φήμη τα εξαίσια κρασιά του αμπελώνα της Νεμέας, ενώ στο νομό παράγονται επίσης εξαιρετικό λάδι και ελιές, μέλι από τα πευκοδάση του, μυρωδάτη ρίγανη, θυμάρι και περίφημα λικέρ και γλυκά του κουταλιού.

Τόσο μικρή κι όμως τόσο μεγάλη σε ομορφιά και Ιστορία, η Κορινθία σας περιμένει να την ανακαλύψετε.

Κλικ στους προορισμούς παρακάτω και φύγαμε

Διαμονή

Γαστρονομία

Διασκέδαση

Ταξίδια

Παραλίες

Camping

Ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα

Tours & Δραστηριότητες

Θρησκευτικός Τουρισμός

Εκδηλώσεις

Travel Tips

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα