Αρκαδία

Η καρδιά της Πελοποννήσου

Το όνομά της έφτασε κάποτε να γίνει συνώνυμο του παραδείσου (et in Arcadia ego λέγεται ένας πολύ γνωστός αναγεννησιακός πίνακας) κι αυτό από μόνο του λέει πολλά για το πόσο υπέροχος είναι ο μεγαλύτερος νομός της Πελοποννήσου. Για την ακρίβεια, τα λέει όλα.

Όπως και η Αρκαδία, που τα έχει όλα: Και κουκλίστικα χωριά κρεμασμένα σαν χρωματιστά μπαλκονάκια από καταπράσινες βουνοπλαγιές, και χιονοσκέπαστες κορυφές. Και κοσμοπολίτικους προορισμούς με φουλ πληρότητα τα Σαββατοκύριακα, και μυστικά χωριά σταματημένα στον χρόνο. Και απάτητα μονοπάτια, και μια από τις μεγαλύτερες και αρτιότερα οργανωμένες πεζοπορικές διαδρομές της Ελλάδας. Και ερημικές παραλίες με κρυστάλλινα νερά και γραφικούς παραθαλάσσιους οικισμούς.

Η φύση της Αρκαδίας είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά της. Από ράφτινγκ στα νερά του Λούσιου και του Αλφειού, πεζοπορίες σε μυθικά φαράγγια σαν αυτό του Κάστορα, σκι στο χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου, αναρρίχηση στο Λεωνίδιο, κανό στη λίμνη του Λάδωνα και ποδηλατάδες στις όχθες του, ησυχία εδώ δε θα ‘χεις, παρά μόνο αν το θέλεις.

Και μετά, είναι οι ιστορίες της, που χάνονται στα βάθη των αιώνων και στις παρυφές του μύθου: Εδώ γεννήθηκε ο Πάνας, εδώ κυνηγούσε η Άρτεμις, εδώ ερωτευόταν ο Δίας νύμφες και νεράιδες, εδώ χτίστηκαν και άκμασαν πόλεις μεγάλες και τρανές, που σήμερα είναι ατμοσφαιρικοί αρχαιολογικοί χώροι: Η Γόρτυνα. Η Μαντίνεια. Η Τεγέα. Η Λυκόσουρα. «Αυτή είδε πρώτη ο ήλιος, από αυτή έχουν μάθει οι άλλοι άνθρωποι να φτιάχνουν πόλεις» γράφει ο Παυσανίας για τη Λυκόσουρα.

Στα εύφορα εδάφη της Αρκαδίας παράγονται προϊόντα ξακουστά στα πέρατα της Ελλάδας: Τσακώνικες μελιτζάνες, μήλα και πατάτες από τον κάμπο της Τεγέας, μέλι από τις ελατοσκέπαστες πλαγιές του Μαινάλου, κάστανα από τα δάση του Πάρνωνα, μοσχοφίλερο από τον χιλιοτραγουδισμένο αμπελώνα της Μαντίνειας, χειροποίητα ζυμαρικά και τυριά από τα ορεινά χωριά της.

Είστε έτοιμοι να ανακαλύψετε την καρδιά της Πελοποννήσου; Κλικ στους προορισμούς παρακάτω και φύγαμε.

 

Διαμονή

Γαστρονομία

Διασκέδαση

Ταξίδια

Παραλίες

Camping

Ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα

Tours & Δραστηριότητες

Θρησκευτικός Τουρισμός

Εκδηλώσεις

Travel Tips

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα