Αργολίδα

Η μικρή… μεγάλη σε Ιστορία

Πόση Ιστορία χωρά στον μικρότερο νομό της Πελοποννήσου; Πολλή, είναι η απάντηση.

Εδώ ξεκίνησε ένας από τους πρώτους πολιτισμούς της Ελλάδας, που έγινε μεγάλος και τρανός κι έφτασε με τα πλοία του ως την Τροία. Εδώ και η αρχαιότερη πόλη στην Ευρώπη ολόκληρη, το Άργος. Εδώ και η πρώτη πρωτεύουσα του νεοσύστατου ελληνικού κράτους, το Ναύπλιο. Όλα εδώ.

Στα ανατολικά της Πελοποννήσου, ανάμεσα στην Κορινθία και την Αρκαδία, η μικρή (σε έκταση, μεγάλη όμως σε χάρη) Αργολίδα έχει, πέρα από μακραίωνη Ιστορία, μεγάλη φυσική ομορφιά και εντυπωσιακή αρχιτεκτονική να προσφέρει απλόχερα στον επισκέπτη της.

Το πανέμορφο Ναύπλιο, με την παλιά του πόλη που ακουμπά στη θάλασσα, είναι η πρωτεύουσα και μια από τις μεγαλύτερες πόλεις του νομού. Μεγαλύτερη σε έκταση και Ιστορία πόλη της Αργολίδας είναι το Άργος, που κατοικείται συνεχόμενα εδώ και πέντε χιλιάδες χρόνια.

Βουνά και θάλασσες, μυρωδάτοι κάμποι και απέραντοι πορτοκαλεώνες, συγκλονιστικοί αρχαιολογικοί χώροι, κουκλίστικα χωριά και παραλίες με κρυστάλλινα νερά συνθέτουν το αργολικό παζλ. Ο εύφορος κάμπος της παράγει άφθονα εσπεριδοειδή και κηπευτικά, ενώ ξακουστά είναι και τα τοπικά της προϊόντα: χειροποίητα ζυμαρικά, τραχανάς και αμυγδαλωτά. Στις ταβέρνες και τα εστιατόρια της περιοχής θα δοκιμάσετε φρέσκο ψάρι, εκλεκτά ντόπια κρέατα και παραδοσιακά τυροκομικά.

Στα «οπωσδήποτε» της Αργολίδας περιλαμβάνονται, πέρα από το Ναύπλιο και τα τρία κάστρα του, η Επίδαυρος με το αρχαίο της θέατρο, οι πολύχρυσες Μυκήνες με τους αρχαίους τους θησαυρούς, το Άργος με το φαντασμαγορικό του κάστρο, και η αγαπημένη των οικογενειών πλευρά της Αργολίδας που ακουμπά στη θάλασσα: το Τολό, τα Ίρια, η Ερμιόνη και το Πόρτο Χέλι.

Δύο μόλις ώρες μακριά από την Αθήνα, σε περιμένει ένας προορισμός που τα έχει όλα. Ανακάλυψέ τον.

 

Διαμονή

Γαστρονομία

Διασκέδαση

Ταξίδια

Παραλίες

Camping

Ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα

Tours & Δραστηριότητες

Θρησκευτικός Τουρισμός

Εκδηλώσεις

Travel Tips

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα