Λακωνία

Ανακαλύπτοντας τα μυστικά του νότου

Εκεί στον νότο (της Πελοποννήσου). Εκεί που αντηχούν ακόμα οι θρύλοι των Αρχαίων Σπαρτιατών, του Λεωνίδα και των 300 του, του Λυκούργου και του Μενέλαου.

Εκεί που συναντιούνται οι δύο πιο επιβλητικοί ορεινοί όγκοι της Πελοποννήσου, ο Ταΰγετος και ο Πάρνωνας. Εκεί που ο ήλιος λούζει σε ένα φως εκτυφλωτικό τα πέτρινα τοπία της Μάνης. Εκεί, στη Λακωνία.

Ο νοτιότερος από τους νομούς της Πελοποννήσου θέλει να του αφιερώσεις χρόνο, δεν θα σου αποκαλυφθεί έτσι εύκολα. Η Μάνη δεν εξαντλείται σε τρεις μέρες   (ούτε σε τρεις ζωές, εδώ που τα λέμε) και στη Μονεμβασιά, το «πέτρινο καράβι» του Γιάννη Ρίτσου που πλέει στα πελάγη των αιώνων κανένα καλντερίμι δεν είναι ίδιο με το άλλο. Ο Μυστράς είναι σωστή χρονομηχανή που θα σε γυρίσει πίσω στα χρόνια των βυζαντινών αυτοκρατόρων και το Γύθειο η απόλυτα νησιώτικη πολιτεία στη στεριά.

Κι αν ποτέ τελειώσεις με τα προφανή, ξεκινούν οι εκπλήξεις: Το μοναδικό φιόρδ στην Ελλάδα που είναι ο Γέρακας. Τα σταματημένα στον χρόνο χωριά του Ταΰγετου. Τα μυστικά μονοπάτια που διασχίζουν υπέροχα δάση στον Πάρνωνα. Οι βυθισμένες πολιτείες και τα απολιθωμένα δάση γύρω από τη Νεάπολη. Τα ποτάμια που βαφτίζονται με ονόματα μυθικά και διασχίζουν φαράγγια μαγεμένα. Οι δαντελωτές ακρογιαλιές που φωλιάζουν στην αγκαλιά απάνεμων κολπίσκων. Και τα χωριά που δεν είχες καν ακουστά, αλλά μόλις τα ανακαλύψεις θα γίνουν το προσωπικό σου καταφύγιο μακριά απ’ όλους και απ’ όλα.

Μετά, είναι και το φαγητό: Μερικά από τα πιο εκλεκτά προϊόντα ολόκληρης της Πελοποννήσου παράγονται εδώ, και πρωταγωνιστούν στις μοναδικές τοπικές συνταγές της λακωνικής κουζίνας. Ελαιόλαδο, σύγκλινο, εσπεριδοειδή και οπωροκηπευτικά, αγνό μέλι και γαλακτοκομικά προϊόντα, μοναδικά χειροποίητα ζυμαρικά, κάστανα και ξακουστά λουκάνικα. Κάθε γεύμα στη Λακωνία είναι μια ολόκληρη εμπειρία μόνο του.

Και κάθε κλικ στους προορισμούς που ακολουθούν είναι και μια λακωνική ανακάλυψη. Είστε έτοιμοι; 

Διαμονή

Γαστρονομία

Διασκέδαση

Ταξίδια

Παραλίες

Camping

Ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα

Tours & Δραστηριότητες

Θρησκευτικός Τουρισμός

Εκδηλώσεις

Travel Tips

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα