Ηλεία

Εξερευνώντας την (όχι και τόσο Άγρια) Δύση

Η… Άγρια Δύση της Πελοποννήσου, ο λιγότερο εξερευνημένος από τους νομούς της, το καλύτερα φυλαγμένο μυστικό της Δυτικής Ελλάδας –στην οποία ανήκει διοικητικά– η πατρίδα του μεγαλύτερου αθλητικού θεσμού στην Ιστορία της ανθρωπότητας. Η Ηλεία.

Η Ηλεία με τα μαγεμένα δάση της, όπου λένε πως κάποτε, πολύ πολύ παλιά, έκανε παρέα ο Ηρακλής με τους Κενταύρους. Η Ηλεία με την Αρχαία Ολυμπία, όπου γεννήθηκε μια ιδέα τόσο σπουδαία, που θα σταματούσε όλους τους πολέμους.

Η Ηλεία με την Αρχαία Ήλιδα, που δεν την ξέρουν οι τουρίστες, και θα την έχεις ολόκληρη στη διάθεσή σου, με ένα από τα ωραιότερα κάστρα ολόκληρης της Πελοποννήσου, το Χλεμούτσι, και με τον Ναό του Επικούριου Απόλλωνα, που είναι ο πιο ιδιαίτερος από τους αρχαίους μας ναούς για ένα σωρό λόγους –λεπτομέρειες γι’ αυτό, παρακάτω.

Και η Ηλεία με την παραδεισένια ακτογραμμή της, τις απέραντες αμμουδιές που βρέχονται από τα ανοιχτογάλαζα νερά του Ιονίου και τα πευκοδάση που αναγεννιούνται από τις στάχτες τους, σε πείσμα μιας από τις μεγαλύτερες τραγωδίες της τελευταίας εικοσαετίας.

Η μισή χαρά κάθε ταξιδιού στην Ηλεία είναι να ανακαλύπτεις πόσο όμορφα μπορούν να είναι μέρη που δεν είχες καν ακουστά. Να οδηγείς μέσα σε εύφορες πεδιάδες που διακόπτονται εδώ κι εκεί από καμπυλωτά λοφάκια, πλάι σε καταγάλανες λίμνες, ακολουθώντας την πορεία μικρών ποταμών και ανακαλύπτοντας κάθε τόσο άλλο ένα σημείο τέλειο για στάση, άλλο ένα μυστικό χωριό, άλλη μια αμμουδερή παραλία.

Ξακουστή για τις σταφίδες της, όπως και για το κρασί που φτιάχνεται εδώ ήδη από την αρχαιότητα και ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα, η Ηλεία παράγει επίσης εκλεκτό λάδι, χειροποίητα ζυμαρικά, γαλακτοκομικά προϊόντα (μην χάσετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε την ντόπια φέτα όπου την πετύχετε) και αγνό μέλι.

Προορισμός ιδανικός για καλοκαιρινές διακοπές, ανοιξιάτικες εξορμήσεις και φθινοπωρινές εκδρομές, η Ηλεία δεν είναι πια ένας τόπος μυστικός.

Κάντε κλικ στους προορισμούς παρακάτω, και ελάτε να την ανακαλύψουμε.

Διαμονή

Γαστρονομία

Διασκέδαση

Ταξίδια

Παραλίες

Camping

Ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα

Tours & Δραστηριότητες

Θρησκευτικός Τουρισμός

Εκδηλώσεις

Travel Tips

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα