Οι παραλίες της Λακωνίας

Με τα σμαραγδένια νερά τους

Η Λακωνία φημίζεται για τις παραλίες της κι αν επισκεφθείς τον προορισμό είναι σίγουρο ότι θα ξαναγυρίσεις για να βουτήξεις και πάλι στα σμαραγδένια νερά της.

Αρχικά η Ελαφόνησος με την παραλία του  Σίμου και τα χρυσόλευκα χρώματα λεπτής αμμουδιάς και του Σαρακήνικου που έχει θαυμαστές από όλα τα μέρη της γης.

Έπειτα το Γύθειο που έχει το Βαλτάκι με το θρυλικό ναυάγιο αλλά και τους υπέροχους κολπίσκους στο κρυμμένο σε πυκνή βλάστηση Βαθύ και το Μαυροβούνι που έχει γίνει στέκι για τους surfers της  Πελοποννήσου.

Στη Μονεμβασιά  τώρα σαν βρεθείς ξεχωρίζουν το Μάγγανο, η Χαρακιά με τη χρυσαφένια αμμουδιά που απλώνεται σε τρία χιλιόμετρα κι η κοσμοπολίτικη Πλύτρα με τα πεντακάθαρα νερά.

Από την άλλη η λατρεμένη Πούντα στα Βάτικα κι η παραλία της Νεάπολης, σε αιχμαλωτίζουν με τα απαράμιλλης ομορφιάς νερά τους και το φυσικό τους κάλλος. Αντίστοιχα ο πανέμορφος κολπίσκος της Παναγιάς στο σπήλαιο της Καστανιάς έχει γίνει hot προορισμός για χιλιάδες επισκέπτες.

Όσον αφορά την  Λακωνική Μάνη αυτή είναι δίχως άλλο ένα ξεχωριστό κεφάλαιο από μόνη της.

Όπως και να έχει βάλε καλά στο μυαλό σου πως δεν γίνεται να μην επισκεφθείς μια φορά στη ζωή σου το υπέροχο Λιμένι, τον Γερολιμένα, το μαγευτικό Αρμυρό, τον αμμουδερό παράδεισο της παραλίας στο Μαρμάρι, τους εξωτικούς κολπίσκους της Αλύπας και του Πόρτο Κάγιο όπως και τα σχεδόν κυκλαδίτικα νερά του Ταξιάρχη της Κοκκάλας.

 

Την παράσταση στην Ελαφόνησο κλέβει η χιλιοτραγουδισμένη παραλία του Σίμου

 

 

Το εξωπραγματικά πέτρινο τοπίο της, με τα πυργόσπιτα στις κορυφές ανεμοδαρμένων λόφων, είναι ένας λόγος να αγαπήσεις τη Μάνη. Ένας άλλος είναι οι παραλίες της.

Διαβάστε περισσότερα →  Οι ωραιότερες παραλίες της (λακωνικής) Μάνης

 

 

Οι παραλίες του Δήμου Μονεμβασιάς είναι καρτ-ποστάλ από τα καλύτερά μας καλοκαίρια:

Αμμουδερές ή στολισμένες με πολύχρωμα βότσαλα, απάνεμοι κολπίσκοι κρυμμένοι στο τέρμα μονοπατιών ή ευρύχωρες, εύκολα προσβάσιμες αμμουδιές οργανωμένες ώστε να μη σου λείψει τίποτα.

Διαβάστε περισσότερα →  Ένα μεγάλο φωτεινό καλοκαίρι στις παραλίες της Μονεμβασιάς

 

Παραλίες

Παραλίες

Διαμονή

Γαστρονομία

Διασκέδαση

Ταξίδια

Παραλίες

Camping

Ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα

Tours & Δραστηριότητες

Θρησκευτικός Τουρισμός

Εκδηλώσεις

Travel Tips

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα