Καλοκαιρινοί προορισμοί

Το καλοκαίρι ταιριάζει πολύ στην Πελοπόννησο

Οι θάλασσές της λαμπυρίζουν στο φως του ήλιου. Τα παραθαλάσσια χωριά της απλώνουν τραπεζάκια στα πλακόστρωτα, και χαζεύουν τη ζωή να κυλά αργά στις αμμουδερές ακρογιαλιές της.

Οι εξοχές της μοσχοβολούν εκείνη την χαρακτηριστική ευωδιά καλοκαιριού που έχει πάντα, όσα χρόνια και αν περάσουν, κάτι από τα παιδικά μας χρόνια. Το καλοκαίρι, η Πελοπόννησος είναι στα πιο νησιώτικά της.  Στην Αρβανιτιά του Ναυπλίου οι βουτιές έχουν για φόντο ένα κάστρο μαγικό.  Στο Τολό οι χρυσαφένιες αμμουδιές πλημμυρίζουν από κόσμο που ξεκινά για Σαββατοκύριακο και καταλήγει να θέλει να μείνει όλο το καλοκαίρι.

Στο τέλειο ημικύκλιο που σχηματίζει η Βοϊδοκοιλιά, η άμμος είναι απαλή σαν πούδρα και τόσο ανοιχτόχρωμη που μοιάζει λευκή. Στο Λιμένι της Μάνης τα νερά έχουν την εξωτική εκείνη απόχρωση της Καραϊβικής.

Στο απόλυτο μυστικό των αρκαδικών παραλιών που λέγεται Φωκιανό, τα μεγάλα ολόλευκα βότσαλα καταλήγουν σε νερά τιρκουάζ.  Η απέραντη αμμουδιά του Καϊάφα  βλέπει σε ένα ηλιοβασίλεμα φαντασμαγορικό.

Και στην απεραντοσύνη των αμμουδιών του Κορινθιακού, πιτσιρίκια απλώνουν τα κουβαδάκια τους και ετοιμάζονται για ένα ακόμα μεγάλο, φωτεινό καλοκαίρι.

Δεν είναι, όμως, μόνο στις παραλίες που γράφονται κάθε καλοκαίρι οι ωραιότερες πελοποννησιακές ιστορίες.  Είναι στο Αρχαίο Θέατρο της  Επιδαύρου, εκείνη τη μαγική στιγμή πριν ξεκινήσει η παράσταση, που τα φώτα σβήνουν και φαίνονται μόνο τα αστέρια.

Είναι στα κάστρα  του Μυστρά, της Μεθώνης, της Πύλου και της Κορίνθου, όταν το φως του ελληνικού καλοκαιριού κάνει τα μάτια να μισοκλείνουν καθώς αγναντεύεις από ψηλά την θάλασσα.

Είναι στην Καλαμάτα, το βράδυ που ξεκινά το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού και κάνει όλη την πόλη μια γιορτή μεγάλη, ακόμα μεγαλύτερη απ’ ό,τι ούτως ή άλλως είναι όλο το υπόλοιπο καλοκαίρι.

Και είναι στην Αρχαία Ολυμπία, όταν ζαλισμένοι από τη ζέστη τουρίστες επιχειρούν άλλον έναν γύρο του σταδίου, σαν αυτόν που έκανε πριν από δυο χιλιάδες χρόνια ένας Αθηναίος νεαρός, που τον έλεγαν Αλκιβιάδη.

Πολύ περισσότερο από εικόνες και ήχους, γεύσεις και μυρωδιές, το καλοκαίρι στην Πελοπόννησο είναι εμπειρία.

 

Και τις εμπειρίες δεν τις περιγράφεις. Μόνο τις ζεις

 

 

 

Καλοκαιρινές εμπειρίες στην Πελοπόννησο

Οι παραλίες της Αρκαδίας είναι ιδανικές για χαλάρωση,  Οι παραλίες της Αρκαδίας είναι ιδανικές για χαλάρωση Ένα μεγάλο φωτεινό καλοκαίρι στις παραλίες της Μονεμβασιάς,   Η Κορινθία έχει εξαιρετικές παραλίες ,   Πεντακάθαρα σμαραγδένια νερά στις παραλίες της Ηλείας,     Οι παραλίες της Πελοποννήσου

 

TAGS :  Πελοπόννησος,  Μεσσηνία, Ξενοδοχεία, Ταξίδια 

Εποχές

Εποχές

Διαμονή

Γαστρονομία

Διασκέδαση

Ταξίδια

Παραλίες

Camping

Ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα

Tours & Δραστηριότητες

Θρησκευτικός Τουρισμός

Εκδηλώσεις

Travel Tips

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα