Οι παραλίες της Ηλείας έχουν υπέροχες γωνιές για να απολαύσεις τον ήλιο και την θάλασσα

Πεντακάθαρα σμαραγδένια νερά

Η Ηλεία είναι ονομαστή για πολλά, μα σίγουρα αυτό για το οποίο όλοι την αναφέρουν είναι οι παραλίες της.

Απέναντι από τη Λίμνη του Καϊάφα βρίσκεται μια από τις ομορφότερες παραλίες της χώρας, βγαλμένη από πίνακα ζωγραφικής.

Στην Αμαλιάδα σα βρεθείς δε, δεν γίνεται να μην πας στην ξακουστή Κουρούτα με τη χρυσαφένια αμμουδιά.

Η Ζαχάρω από την άλλη περηφανεύεται για τη μεγαλύτερη παραλία της Ευρώπης που έχει μήκος πάνω από 60 χιλιόμετρα κι εθιστικά νερά που καθρεφτίζουν τα χαρούμενα πρόσωπα των χιλιάδων επισκεπτών της.

Στα Λουτρά της Κυλλήνης  τώρα με τη χρυσή άμμο και στις κουκλίστικες Θίνες με το σκιερό απάγκιο θα συναντήσεις δύο απέραντες παραλίες που δεν θα θες να ξεκολλάς από τα νερά τους.

Αν πρέπει να διαλέξεις ένα μέρος για να  θαυμάσεις το ηλιοβασίλεμα φρόντισε να είναι το Αρκούδι,που αμφιθεατρικά χτισμένο θα σου χαρίσει φωτογραφίες σαν καρτ ποστάλ, με πιάτο την ομώνυμη παραλία του, που είναι τόπος συνάντησης ρομαντικών και μη ψυχών.

Λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά η παραλία της Γλύφας βαμμένη με το χρυσό της άμμου και το πράσινο που απλώνεται ολούθε υπόσχεται αξέχαστες βουτιές.

Το Κουνουπέλι κι η Αγία Μαρίνα Δουνέϊκων είναι τα ανερχόμενα «παραλιακά αστέρια» των τελευταίων χρόνων συγκεντρώνοντας όλο και περισσότερους επισκέπτες που θέλγουν με τα κάλλη τους.

Στη Σκαφιδιά και το Λεβεντοχώρι υπάρχει ένας χρωματικός οργασμός γαλαζοπράσινου που αποτυπώνεται στις πνιγμένες από ταξιδιώτες παραλίες τους.

Το Κάτω Σαμικό κι ο Άγιος Αντρέας παράλληλα αποτελούν σίγουρες επιλογές που θα σου εξασφαλίσουν πεντακάθαρα σμαραγδένια νερά και υπέροχες γωνιές για να απολαύσεις τον ήλιο και τη θάλασσα.

 

Παραλία Κουρούτας

Η παραλία Κουρούτα αποτελεί στον κόλπο του Χελωνίτη και αποτελεί χώρο ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας Caretta-Caretta.

Η κολυμβητική ακτή αποτελεί παράλιο τμήμα ενός μικρότερου ανοιχτού κόλπου, μήκους 16,5 χλμ.

Η παραλία έχει μήκος 5400 μ., μέσο πλάτος 25 μ. και προσανατολισμό νοτιοδυτικό. Η παράκτια ζώνη και ο θαλάσσιος πυθμένας αποτελούνται από άμμο.

Η παράκτια ζώνη είναι μερικώς τροποποιημένη, λόγω ύπαρξης μόνιμων κτισμάτων και τοιχίου στο όριό της.

Στην ακτή υπάρχει σποραδική βλάστηση από αλμυρίκια, καλαμιώνες, καθώς παρατηρούνται αμμοθίνες και κρίνοι της θάλασσας.

Η θαλάσσια βιοποικιλότητα περιλαμβάνει χλωροφύκη, ενώ εμφανίζονται διάσπαρτα κνιδόζωα (μέδουσες).

Τα κολυμβητικά ύδατα στα πρώτα μέτρα είναι αβαθή και η κλίση του πυθμένα ήπια (σε απόσταση 150 μ. από την ακτή το βάθος προσεγγίζει τα 5 μ.). Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται μέσω της νέας εθνικής οδού Πατρών-Πύργου.

Τμήματα της παραλίας είναι οργανωμένα και διαθέτουν υποδομές, όπως ομπρέλες, ξαπλώστρες, αποδυτήρια, ντους, κάδους και καλάθια απορριμμάτων.

Στην ακτή υπάρχουν ξύλινοι διάδρομοι για την διευκόλυνση της πρόσβασης στην παραλίας, εγκατεστημένος κινητός χώρος για πρόχειρο φαγητό και εστιατόριο για την εξυπηρέτηση του κοινού και ναυαγοσώστης για την ασφάλεια των λουομένων.

Η ακτή χρησιμοποιείται κυρίως για κολύμβηση και οι δραστηριότητες που αναπτύσσονται είναι τα θαλάσσια αθλήματα (μηχανοκίνητα/κανό/ιστιοπλοΐα/ ποδήλατα)

Παραλία Γλύφα

Πιο ήσυχη και λιγότερο «κοσμική» από παραλίες της ευρύτερης περιοχής αλλά εξίσου όμορφη με τις υπόλοιπες παραλίες της περιοχής, με χρυσαφένια αμμουδιά, διάφανα καθαρά νερά.

Κύριο «ατού» της το όμορφο δάσος πίσω από την παραλία.

Με άμμο και τεράστια σε έκταση, είναι μια τυπική παραλία της Ηλείας και βρίσκεται κοντά στο Βαρθολομιό.

Θεωρείται σχετικά ήσυχη παραλία, αν και υπάρχουν κατά μήκος της αρκετά μικρά ξενοδοχεία.

Χαρακτηριστικό το μικρό λιμανάκι του ναυτικού ομίλου της περιοχής.

Παραλία Ζαχάρως

Η  παραλία της Ζαχάρως είναι μία πανέμορφη απέραντη παραλία με χρυσή άμμο και κρυστάλλινα νερά.

Εδώ οι παραθεριστές μπορούν να επιδοθούν σε windsurfing και άλλα θαλάσσια σπορ.

Μπορούν επίσης να κάνουν ρομαντικούς περιπάτους στη θέα του ειδυλλιακού ηλιοβασιλέματος.

Λειτουργούν τουριστικό περίπτερο που μετατρέπεται ανάλογα με τις ώρες της μέρας σε εστιατόριο – αναψυκτήριο και κλαμπ.

Καθώς και ένα ακόμη εστιατόριο νοτιότερα όπου φιλοξενείται και το τουρνουά beachVolley.

Παραλία Επιταλίου

Η παραλία του Επιταλίου βρίσκεται στον Κυπαρισσιακό κόλπο και απέχει 10 χλμ. περίπου από τον Πύργο.

Η κολυμβητική ακτή αποτελεί το παράλιο τμήμα του ανοιχτού Κυπαρισσιακού κόλπου, μήκους 68 χλμ.

Το μήκος της παραλίας είναι 8.320 μ. το μέσο πλάτος 45 μ. και με προσανατολισμό νοτιοδυτικό.

Τόσο η παράκτια ζώνη όσο και ο θαλάσσιος πυθμένας είναι αμμώδεις.

Η παράκτια ζώνη είναι μερικώς τροποποιημένη, λόγω ύπαρξης κτισμάτων επί της ακτής και στο όριό της.

Η θαλάσσια βιοποικιλότητα περιλαμβάνει κυρίως χλωροφύκη στις εκβολές του ποταμού και των ρεμάτων, ενώ εμφανίζονται διάσπαρτα μαλάκια (δίθυρα όστρακα).

Τα κολυμβητικά ύδατα στα πρώτα μέτρα είναι αβαθή και η κλίση του πυθμένα ήπια (σε απόσταση 120 μ. από την ακτή το βάθος προσεγγίζει τα 5 μ.).

Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται οδικώς, μέσω του οδικού δικτύου Καλαμάτας-Πύργου.

Μικρό τμήμα της παραλίας είναι οργανωμένο και διαθέτει υποδομές εξυπηρέτησης των λουομένων, όπως ομπρέλες, ξαπλώστρες, ντους, αποδυτήρια και καλάθια απορριμμάτων. Στην ακτή υπάρχει αναψυκτήριο.

Παραλία Καϊάφα

Κομμάτι της ακτής του Κυπαρισσιακού κόλπου, φυσική και αναπόσπαστη συνέχεια της παραλίας της Ζαχάρως, όπως αυτή συνεχίζει προς τον Βορρά, η παραλία του Καϊάφα ξεπερνάει τα 15 χιλιόμετρα σε μήκος, έχει προσανατολισμό νοτιοδυτικό και μέσο πλάτος 30 μέτρα.

Ρηχή, αμμουδερή μέσα κι έξω από τη θάλασσα, με ομαλή κλίση του πυθμένα, προσφέρει και προσφέρεται και για θαλάσσια αθλήματα.

Τα τμήματα της παραλίας που είναι οργανωμένα διαθέτουν από ομπρέλες και ξαπλώστρες μέχρι ντους, αποδυτήρια και κάδους απορριμμάτων. Στο βόρειο τμήμα της ακτής, η λιμνοθάλασσα του Καϊάφα ενώνεται με τον Κυπαρισσιακό κόλπο, ενώ κατά μήκος της εκβάλλουν τα συνεχούς ροής ρέματα Ζαχαραίικο και Θολό.

Παραλία Σκαφιδιάς

Δώδεκα περίπου χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Πύργου, η παραλία της Σκαφιδιάς, απλωμένη σε έναν απομονωμένο κολπίσκο, αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή δροσιάς και αναψυχής.

Πολύ μικρή σε έκταση, αβαθής και με πεντακάθαρα ζεστά νερά –και γι’ αυτό αγαπημένη επιλογή των μικρών παιδιών–, είναι κυρίως αμμώδης, αλλά στα άκρα της συναντάμε και κάποια βραχάκια.

Παραλία Μπούκα Παλαιοχώρι

Έξι χιλιόμετρα από την κωμόπολη της Γαστούνης και 5 λεπτά από τον οικισμό Παλαιοχώριη παραλία της Μπούκας, τεράστια σε μήκος, καθώς ξεπερνάει τα 3 χιλιόμετρα, περιβάλλεται από χαμηλή βλάστηση και υποδέχεται στις αγκάλες της τις εκβολές του ποταμού Πηνειού.

Αμμώδης και με νοτιοδυτικό προσανατολισμό, έχει μέτριου βάθους νερά και η παράκτια ζώνη της έχει πλάτος περίπου 30 μέτρα.

 

 

Οι παραλίες της Ηλείας είναι υπέροχες

Ποια από τις παραλίες της Ηλείας σου έκανε κλικ; Δυσκολεύεσαι να διαλέξεις τόσο μοναδικές που είναι όλες;

Ανακάλυψε την Ηλεία τώρα ⇒

 

 

Aldemar Olympian Village

Με συγκλονιστική πανοραμική θέα στο Ιόνιο Πέλαγος, το βραβευμένο παραθαλάσσιο θέρετρο Aldemar Olympian Village προσφέρει την απόλυτη μεσογειακή απόδραση πολυτελείας στην Πελοπόννησο.

Χτισμένο πάνω σε μια αποκλειστική, αμμώδη παραθαλάσσια έκταση 350 στρεμμάτων, το Aldemar Olympian Village αποτελεί μια εντυπωσιακή παραθαλάσσια απόδραση απαράμιλλης ομορφιάς και αρχιτεκτονικής και μοναδικής πολυτέλειας μεσογειακού στυλ στην Ελλάδα.

Το Aldemar Olympian Village αποτελεί έναν προορισμό από μόνο του

Παραλίες

Παραλίες

Διαμονή

Γαστρονομία

Διασκέδαση

Ταξίδια

Παραλίες

Camping

Ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα

Tours & Δραστηριότητες

Θρησκευτικός Τουρισμός

Εκδηλώσεις

Travel Tips

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα