Η Εμπειρία του Ελαιοτουρισμού μέσα από 3 Σημεία της Πελοποννήσου

Από την Κόρινθο μέχρι την Καλαμάτα και την Ολυμπία...Ανάμεσα σε Ελαιώνες.

Της Κατερίνας Καρσιώτη

Ένα ταξίδι από την Κόρινθο μέχρι την Καλαμάτα και την Ολυμπία ξετυλίγεται ανάμεσα σε ελαιώνες, αρώματα και γεύσεις με την εμπειρία του ελαιοτουρισμού να πρωταγωνιστεί και να δημιουργεί ένα βίωμα απόλυτα ελληνικό...

Το ταξίδι σου αυτή την φορά θα είναι διαφορετικό, θα έχει αρώματα και γεύσεις, θα ξετυλίγεται ανάμεσα σε ελαιώνες και θα περιλαμβάνει μία αφήγηση και μία ξενάγηση σε 3 σημεία της Πελοποννήσου όπου η εμπειρία του ελαιοτουρισμού θα πρωταγωνιστεί.

Θα μαγευτείς από την τοπιογραφία, θα κάνεις βόλτα σεοικογενειακούς ελαιώνες, θα μάθεις μυστικά και πρακτικές της ελληνικής παραγωγής ελαιόλαδου, θα απολαύσεις δράσεις που συνδέουν με μοναδικό τρόπο τον αγροτουρισμό με τον πολιτισμό και θα είσαι σε άμεση επαφή με την φύση και όλες τις ομορφιές που έχει να σου προσφέρει.

Ετοιμάσου να εξερευνήσεις και να ανακαλύψεις τους δρόμους της ελιάς που επικοινωνεί και εξωτερικεύει την ελαική κληρονομιά καθώς και την εμπειρία στη φύση και στην ιστορία.

Ο ελαιοτουρισμός έχει προσγειωθεί με έναν γοητευτικό τρόπο στην ατζέντα των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και πρόκειται για μία ολόκληρη φιλοσοφία, αισθητική και ιδέα που αξίζει να ανακαλύψεις.

Με το κάλλος που προσδίδουν οι ελαιώνες στο τοπίο να είναι μαγικό και να σκαρφαλώνει ψηλά στην ιστορία και στην αρχαιολογία. Τα αρώματα, η υφή και οι γεύσεις απλώνονται στην γαστρονομία όπως και οι ρίζες της ελιάς ανά τους αιώνες.

Οι καρποί τους ιεροί με τα υπεραιωνόβια ελαιόδεντρα να το επιβεβαιώνουν και την βιοαρχαιολογία να το αποδεικνύει.

Η γνώση, η εμπειρία και το όραμα των olive specialists μπορούν να σου προσφέρουν μία εκπληκτική μεσογειακή διαδρομή ελαιοτουρισμού που έχει την δυναμική να αποτελέσει σπουδαίο εργαλείο ανάπτυξης στο τομέα του τουρισμού και της γαστρονομίας.

 

 

Εσύ δημιουργείς την Εμπειρία…

και μέσω του Ελαιοτουρισμού μπορείς να εξερευνήσεις ένα ολόκληρο οlive planet, να αποκομίσεις μία τεράστια παλέτα εμπειριών και δράσεων και φυσικά να συνειδητοποιήσεις σε μεγάλο βαθμό την κουλτούρα του ελαιόλαδου και την σημασία του πράσινου χρυσού σε όλους τους τομείς της ζωής μας, από την διατροφή και την γαστρονομία μέχρι τον τουρισμό, την ανάπτυξη και την υγεία του ανθρώπου.

Η ταξιδιωτική σου εμπειρία αυτή την φορά είναι αφιερωμένη στο ελαιόλαδο…  Είναι αφιερωμένη σε αυθεντικό άρωμα και πελοποννησιακή γεύση…

3 Σημεία της Πελοποννήσου σε Φιλοξενουν…

3 Ελαιοτριβεία της Πελοποννήσου σε Ξεναγούν…

 

Μέρα 1η Κόρινθος: Στο ελαιοτριβείο της Markellos Olive

Το 1ο Virtual Reality Video στην Ελλάδα με θέμα την Παραγωγή Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου περνά μπροστά από τα μάτια σου…

Στην Βορειοανατολική Πελοπόννησο στη περιοχή της Σολυγείας   Κορίνθου θα έρθεις αντιμέτωπος με ένα τοπίο όλο αντιθέσεις που από την πρώτη στιγμή όλα τα στοιχεία μεταφέρονται στον ταξιδιώτη με έναν υπέροχα αρμονικό τρόπο. Θα βρεθείς ανάμεσα σε ατέλειωτους ελαιώνες που συνομιλούν με τα βραχώδη σημεία και το πευκοδάσος καθώς και με το μπλε της θάλασσας του Σαρωνικού.

Σε αυτό το σημείο η εμπειρία του ελαιοτουρισμού θα ξεκινήσει για σένα με ένα σωρό εκπλήξεις με την διαδρομή της ελιάς στο συγκεκριμένο ελαιοτριβείο να μετράει από το 1932 μέχρι και τις μέρες μας. Στο σημείο αυτό θα «περπατήσεις» την εμπειρία σε «δύο εκδοχές του χρόνου» με την ματιά και την ψυχή σου να ατενίζει μακριά.

Έχεις φανταστεί ποτέ ότι θα φορούσες μία μάσκα εικονικής πραγματικότητας για να παρακολουθήσεις την Παραγωγή του

Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου; Αν όχι ήρθε η στιγμή μία τέτοια συνθήκη να περάσει μπροστά από τα μάτια σου…

Η ξενάγηση σου στις εγκαταστάσεις μπορεί να ξεκινήσει με τις καλύτερες και πιο σύγχρονες προδιαγραφές καθώς θα κληθείς να φορέσεις μία μάσκα και να ταξιδέψεις στο πρώτο βίντεο εικονικής πραγματικότητα στην Ελλάδα που δημιουργήθηκε για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Να περπατήσεις στους οικογενειακούς ελαιώνες, να ζήσεις «από κοντά» το μάζεμα του καρπού της ελιάς μαζί με καλή παρέα, να καθαρίσεις τον καρπό από τα φύλλα με το έντονο άρωμα του να σε διαπερνά.

Θα λάβεις μέρος στις βασικότερες εργασίες που γίνονται στους ελαιώνες μαθαίνοντας μυστικά και πρακτικές και θα παρακολουθήσεις την παραγωγική διαδικασία εντός του ελαιοτριβείου μέχρι το ελαιόλαδο να φτάσει στο τραπέζι σου.

Στην μονάδα εμφιάλωσης θα βιώσεις μία «προιοντική περιήγηση στο χρόνο» και θα γνωρίσεις τις ετικέτες της μονάδας με μία ολόκληρη φιλοσοφία γεύσης και ποιότητας να «επισκέπτεται» τον ουρανίσκο σου.

Μέσα από την «γνωριμία» σου με τα προϊόντα σίγουρα θα εισπράξεις μυστικά ενώ από το σεμινάριο γευσιγνωσίας θα λάβεις ιδιαίτερες γνώσεις και tips για να ξεχωρίζεις και να απολαμβάνεις το ελαιόλαδο.

«Bγαίνοντας» φυσικά από τον virtual κόσμο η ξενάγηση σου από τους olive experts θα συνεχιστεί και σε πραγματικές συνθήκες…

Στο τέλος θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις και να απολαύσεις το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, τις βρώσιμες ελιές και την πάστα ελιάς, προιόντα με την υπογραφή της Markellos Olive ανάμεσα σε ένα τοπίο που σίγουρα θα σε ανταμείψει για την επιλογή σου…

Μία εμπειρία ελαιοτουρισμού ανάμεσα σε «στεριά και θάλλασσα» θα δημιουργήσει μία αυθεντική γευστική και ταξιδιωτική ανάμνηση στην Κορινθία.

 

website:  Markellos Olive

  markellosolive

  MarkellosOlive

Η πρόταση του Markellos Olive ———»Τριήμερη εξόρμηση στην Κορινθία

 

2η Μέρα Καλαμάτα: Στο ελαιοτριβείο της Ben Olive Mill

Mία διαδραστική εκδρομή ανάμεσα σε ελαιώνες και μία μεγάλη ποικιλία αγαθών γης σου προσφέρουν ένα βίωμα σε ένα μοναδικό πράσινο οικοσύστημα…

Στο Παραπούγκι, ένα μικρό χωριό της Καλαμάτας οι φυσιολάτρες σίγουρα θα βρουν τον τόπο τους.

Αμφιθεατρικά κτισμένο στους πρόποδες του βουνού οι αμέτρητοι ελαιώνες ανάμεσα σε κυπαρίσσια και βελανιδιές πρωταγωνιστούν και ζωγραφίζουν την μεσσηνιακή γη ενώ η παραδοσιακή αρχιτεκτονική των σπιτιών με τα γνωστά χαγιάτια σε μεταφέρουν σε ένα διαφορετικό χωρόχρονο.

Με βάση αυτή την τοπιογραφία στο ελαιοτριβείο της Ben Olive θα έχεις την ευκαιρία να σχεδιάσεις μία βόλτα μέσα σε ένα μοναδικό πράσινο οικοσύστημα μιας και η ιδέα να συνδέσουν το ελαιοτριβείο, τους ελαιώνες και τα προϊόντα γης σε ένα ενιαίο σύνολο δημιουργεί μία πολυθεματική εμπειρία στην φύση.

Το tour σχεδιασμένο στις δικές σου κάθε φορά απαιτήσεις και ανάγκες θα χωριστεί σε 3 μέρη.

Στην αρχή θα βρεθείς στο βιολογικό ελαιώνα ώστε να γίνει μία εισαγωγή στη καλλιέργεια της ελιάς ενώ εσύ θα παρακολουθείς τα διαφορετικά είδη και ποικιλίες που υπάρχουν στο κτήμα.

Τα ελαιόδεντρα της κορωνέικης που κατοικούν μαζί με μία μεγάλη ποικιλία άλλων αγαθών όπως μελίσσια, βότανα και μανιτάρια θα κλέψουν τις εντυπώσεις σου καθώς η αλληλεπίδραση είναι μοναδική και αυθεντική.

Στη συνέχεια θα βρεθείς εντός της μονάδας για να πάρεις μία γεύση για το πως παράγεται το ελαιόλαδο, πως φυλάσσεται και εμφιαλώνεται και στο τέλος ένα εξαιρετικό «μάθημα» γευσιγνωσίας ελιάς και ελαιόλαδου σε περιμένει με την συνοδεία τοπικών χειροποίητων προϊόντων.

Μία γνήσια μεσσηνιακή εμπειρία ελαιοτουρισμού θα βιώσεις στην Καλαμάτα με αποτέλεσμα να κουβαλήσεις στη βαλίτσα σου πολλές εμπειρίες και αρώματα από το οικογενειακό κτήμα.

Η συναρπαστική φρουτώδη γεύση της μικρής κορωνέικης του ελαιώνα με την οξύτητα της να είναι εξαιρετικά χαμηλή θα «ευδοκιμήσει» στη γεύση σου και θα αποτελέσει σταθμό στην επιλογή σου.

 

website: benolivemill.com

 Ben Olive Mill

 Ben Olive Mill

Η πρόταση της Ben Olive Mill ———»  Βουτιά στην ομορφιά… και στην Ιστορία

 

3η Μέρα στην Ολυμπία: Στο ελαιοτριβείο της Koufolias Olive

Άφησε την φαντασία σου να τρέξει στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον. Ένα «υπαίθριο μουσείο» στο χώρο του ελαιοτριβείου σε ταξιδεύει στο χρόνο…

Σε απόσταση αναπνοής από τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας βρίσκεται το ελαιοτριβείο της Koufolias Olive όπου η εμπειρία του ελαιοτουρισμού στο συγκεκριμένο σημείο διαχέεται με μία «ιερότητα» Το πυκνό πευκοδάσος μαζί με τους ελαιώνες και την κατάφυτη κοίτη του Κλαδέου ποταμού δημιουργεί γοητεία και πείθει και τον απαιτητικό φυσιολάτρη.

Η Ολυμπία προσφέρει ένα πολυαισθητηριακό βίωμα καθώς βρίσκεται στην καρδιά της φύσης και της ιστορίας. Το ταξίδι σου στο αφήγημα της ελιάς θα χρειαστεί φαντασία καθώς θα τρέξεις στο κοντινό παρελθόν.

Από το 1970 μέχρι και σήμερα η μονάδα προσφέρει τη δική της πρόταση στην παραγωγή του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου. Αρκεί να αφεθείς στους olive specialists του χώρου…

Η επίσκεψη και η ξενάγηση στο χώρο του «υπαίθριου μουσείου» θα μεταφέρει απευθείας σε σένα μία αρχαιολογική ιστορία καθώς θα δεις εκθέματα του προηγούμενου αιώνα όπως μηχανήματα έκθλιψης ελαιοκάρπου σε άριστη κατάσταση.

Ένα πραγματικό ταξίδι στο χρόνο στο οποίο θα παρακολουθήσεις βήμα βήμα πως με κόπο και μεράκι γινόταν η παραγωγή του ελαιόλαδου.

Το storytelling συνεχίζεται με μία βιωματική συζήτηση γύρω από το ιερό δέντρο της ελιάς που από την αρχαιότητα επικράτησε ως σύμβολο ειρήνης, αδελφότητας και δύναμης καθώς και για τον τρόπο συγκομιδής του καρπού μέχρι την παραγωγή του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου εντός των σύγχρονων εγκαταστάσεων.

Το σίγουρο είναι πως θα ενημερωθείς πλήρως για τις ποιοτικές κατηγορίες που υπάρχουν στο ελαιόλαδο και πως ξεχωρίζουν μεταξύ τους μέσα από ένα δια δραστικό μάθημα γευσιγνωσίας το οποίο θα απολαύσεις μαζί με την παρέα σου.

 

website:koufolias.gr

Λιοτρίβι Κουφωλιας

Λιοτρίβι Κουφωλιας

Η πρόταση της Koufolias Olive ———»Εξερευνώντας την (όχι και τόσο Άγρια) Δύση

 

Γαστρονομίας

Γαστρονομίας

Διαμονή

Γαστρονομία

Διασκέδαση

Ταξίδια

Παραλίες

Camping

Ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα

Tours & Δραστηριότητες

Θρησκευτικός Τουρισμός

Εκδηλώσεις

Travel Tips

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα