Domaine Skouras

Δημιουργεί αξέχαστες εμπειρίες

Ο Γιώργος Σκούρας γεννήθηκε στο Άργος, μία από τις αρχαιότερες πόλεις της Ευρώπης, με τον πολιτισμό και την αμπελοκαλλιέργεια να εξελίσσονται στη γύρω περιοχή εδώ και 3.000 χρόνια τουλάχιστον. Το 1986 ήταν η χρονιά που άρχισε να υλοποιεί το όραμά του για το δικό του κτήμα.

Αρχικά, δημιουργήθηκε μια μικρή οινοπαραγωγική μονάδα στην Πυργέλα, ένα μικρό χωριό έξω από το Άργος.

Η φυσική συνέχεια ήταν ένα μπουτίκ οινοποιείο μέσα στη ζώνη της Νεμέας, στην τοποθεσία Γυμνό και το 2004  μεταφέρθηκε το οινοποιείο  στο Μαλανδρένι,  όπου λειτουργεί μέχρι σήμερα.
Οι ατελείωτες ώρες χειρονακτικής εργασίας σε μικρή κλίμακα ήταν μια πολύτιμη σπουδή στην ποικιλία Αγιωργίτικο και στην Ονομασία Προέλευσης Νεμέα.

Η ιστορία του Κτήματος Σκούρα αρχίζει και εξελίσσεται από το 1986 μαζί με μια ετικέτα έμβλημα, συνώνυμη με τον Γιώργο Σκούρα: ο Μέγας Οίνος.

Το 1986, ο Μέγας Οίνος ήταν ένα πρωτοποριακό χαρμάνι Αγιωργίτικου με Cabarnet Sauvignon.

Σήμερα, ο Μέγας Οίνος είναι μία από τις πιο συνεπείς παρουσίες στο χώρο του ευρωπαϊκού κρασιού, με αποδεδειγμένη δυνατότητα παλαίωσης που ελάχιστα ελληνικά κρασιά μπορούν να την αγγίξουν.

Αμπελώνες

Σήμερα, το Κτήμα Σκούρα διαθέτει ιδιόκτητους αμπελώνες στην Αργολίδα, στην Κορινθία και φυσικά στη Νεμέα. 

Παράλληλα, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του και να διατηρεί την ποιότητα των κρασιών του υψηλή και σταθερή, εκτός από σταφύλι από τα δικά του αμπέλια, προμηθεύεται άριστη πρώτη ύλη και από επιλεγμένους, εξαιρετικούς παραγωγούς της περιοχής με τους οποίους καλλιεργεί μακροχρόνιες συνεργασίες.

Το οινοποιείο

Το οινοποιείο του Κτήματος Σκούρα είναι μια υπερσύγχρονη οινοπαραγωγική μονάδα ανάμεσα σε αμπελώνες, με λιτή ελληνική αρχιτεκτονική, που σχεδιάστηκε έτσι για να καλύψει κυρίως δύο σκοπούς:

– την άψογη οινοπαραγωγική διαδικασία, με πολύ υψηλά στάνταρ σε όλα τα στάδια παραγωγής, εμφιάλωσης, ωρίμανσης και συντήρησης του κρασιού

– την επισκεψιμότητα, με χώρους ικανούς να φιλοξενήσουν, να μυήσουν, να εκπαιδεύσουν και να διασκεδάσουν τους επισκέπτες.

 

Αποτελείται από τους ακόλουθους χώρους :

Ο χώρος υποδοχής του σταφυλιού –πρόκειται για τεχνολογικό διαμάντι– με τα πιο μοντέρνα πιεστήρια και δυνατότητα οινοποίησης 800 τόνων σταφυλιού. Ο εξοπλισμός του είναι υψηλού επιπέδου και αποτελείται από 80 αστραφτερές ανοξείδωτες δεξαμενές ελεγχόμενης θερμοκρασίας για τη ζύμωση και τις άλλες κατεργασίες του κρασιού.

Το εντυπωσιακό κελάρι των 1.000 δρύινων βαρελιών, με σταθερή θερμοκρασία +14°C και υγρασία 70%, όπου τα κρασιά ωριμάζουν σε ιδανικές συνθήκες. Εδώ, ο χρόνος, η υπομονή, η πείρα και οι πολλαπλές γευστικές δοκιμές διασφαλίζουν την υψηλή ποιότητα κάθε βαρελιού, κάθε φιάλης, κάθε ποτηριού, κάθε γουλιάς.

H εμφιαλωτική γραμμή, με δυνατότητα εμφιάλωσης 3.000 φιαλών την ώρα, βρίσκεται σε έναν ξεχωριστό, άπλετο και υγειονομικά άριστο χώρο.

Τρεις αποθήκες φύλαξης του εμφιαλωμένου κρασιού με σταθερή θερμοκρασία +16°C και υγρασία 60%, εγγυώνται τη σωστή εξέλιξη των κρασιών μέσα στη φιάλη.  Το Εργαστήριο Αναλύσεων είναι το νευραλγικό σημείο του οινοποιείου.

 Εδώ, εξειδικευμένοι οινολόγοι και γεωπόνοι ελέγχουν κρασιά και αμπέλια και διεξάγουν ερευνητικά και πειραματικά πρωτόκολλα.

Το Εργαστήριό τους είναι ένα από τα ελάχιστα στην Ευρώπη που έχει συνεργασία με τα εργαστήρια του Liquor Control Board of Ontario (LCBO), του Κρατικού Μονοπωλίου του Οντάριο στον Καναδά.

Το οινοποιείο ολοκληρώνεται με μοντέρνους χώρους υποδοχής υψηλής αισθητικής που φιλοξενούν έργα τέχνης ονομαστών καλλιτεχνών, με ευρύχωρες βεράντες, καθώς και με μια υπέροχη αίθουσα γευσιγνωσίας που μετατρέπεται σε μοντέρνο bistro.

Εδώ, άνθρωποι του οινοποιείου –πολύγλωσσοι, εκπαιδευμένοι και ευγενικοί– εξυπηρετούν και φροντίζουν άπαντες τους επισκέπτες.

Το Κτήμα Σκούρα υποδέχεται καθημερινά τους επισκέπτες και τους προσφέρει ξεναγήσεις στις εγκαταστάσεις του οινοποιείου και γευσιγνωσίες των κρασιών τους.

Σας περιμένουν στο bistrot του Κτήματος να χαλαρώσετε με τα λευκά κρασιά, να φλερτάρετε με τις ροζέ δημιουργίες και να εξερευνήσετε τις πολυσύνθετες ερυθρές ετικέτες.

Καθημερινά σας προσφέρουν γευσιγνωσίες  και ξεναγήσεις κατόπιν ραντεβού.

 

 

Ωράριο λειτουργίας

Δευτέρα – Παρασκευή 9:00 με 15:00

Σάββατο 10:30 με 18:00

Κυριακές και αργίες το οινοποιείο παραμένει κλειστό.

Κτήμα Σκούρα

10ο χλμ Άργους-Στέρνας,

Μαλανδρένι – 212 00

GPS: 37.689690, 22.654780

Τηλ. 27510-23688

Fax. 27510-23159

Δευτέρα-Παρασκευή 7:30 π.μ. – 3:30 μ.μ.

Σάββατο 10:30 π.μ. – 6:00 μ.μ.

[email protected]

Website : www.skouras.gr

Οινοτουρισμού

Οινοτουρισμού

Διαμονή

Γαστρονομία

Διασκέδαση

Ταξίδια

Παραλίες

Camping

Ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα

Tours & Δραστηριότητες

Θρησκευτικός Τουρισμός

Εκδηλώσεις

Travel Tips

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα