Χειμερινοί Προορισμοί

Ο χειμώνας στην Πελοπόννησο έχει κάτι από μαγεία

Φωτιά που σιγοκαίει στο τζάκι. Καμινάδες που αχνίζουν καθώς πλησιάζεις σε ένα πέτρινο χωριό τυλιγμένο στην αχλή του σούρουπου.

Παραδοσιακά καφενεδάκια που σερβίρουν ελληνικό καφέ ψημένο στη χόβολη. Κι ύστερα υπάρχει κόσμος που σου λέει πως ο χειμώνας δεν είναι ωραία εποχή. Δεν θα έχουν δει τον χειμώνα της Πελοποννήσου, μάλλον.

Δεν θα έχουν δει τις κορυφές της Ζήρειας και του Μαινάλου  ντυμένες στα λευκά να κάνουν την τέλεια αντίθεση με το αιώνιο πράσινο του ελατοδάσους που σκεπάζει τις πλαγιές τους.

Δεν θα έχουν δοκιμάσει τις δυνάμεις τους στο σκι και στον χιονοπόλεμο στο χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων, εκεί ψηλά στα 2.000 μέτρα, που είναι κατά γενική ομολογία ένα από τα καλύτερα σε ολόκληρη την χώρα.

Ούτε θα έχουν περπατήσει τα στολισμένα σοκάκια της παλιάς πόλης του Ναυπλίου, τα πλημμυρισμένα από κόσμο και ζωή τις εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα.

Ακόμα, όμως, και αν δεν συμπαθείς το κρύο και τα χιόνια, δεν χρειάζεται να περιμένεις να καλοκαιριάσει για να οργανώσεις το επόμενο ταξίδι σου.

Στον νότο της Πελοποννήσου, όπως και στα πεδινά της, οι χειμώνες είναι ήπιοι, και οι δρόμοι πάντα ανοιχτοί σε περιμένουν να δημιουργήσεις αξέχαστες ταξιδιωτικές αναμνήσεις.

Τώρα είναι η τέλεια εποχή να δεις την Αρχαία Ολυμπία απαλλαγμένη από τα πλήθη του καλοκαιριού, να εξερευνήσεις με το πάσο σου την βυζαντινή καστροπολιτεία του Μυστρά, να ζήσεις πόλεις σαν την Πάτρα, την Καλαμάτα  και την  Κόρινθο  στους ζωηρούς χειμωνιάτικους ρυθμούς τους και να χαζέψεις τη μαγική θέα της φουρτουνιασμένης θάλασσας από τα πέτρινα καλντερίμια της Μονεμβασιάς  ή από το βενετσιάνικο κάστρο της Μεθώνης.

Κι αφού τα κάνεις όλα αυτά, να πιάσεις τραπεζάκι πλάι σε ένα αναμμένο τζάκι, και να χρησιμοποιήσεις το σκοτάδι που πέφτει νωρίς σαν την τέλεια δικαιολογία για να περάσεις ώρες ολόκληρες δοκιμάζοντας την ξακουστή πελοποννησιακή κουζίνα και τα εξαίσια τοπικά κρασιά της.

Γιατί τα καλύτερα παρεΐστικα φαγοπότιαγίνονται χειμώνα πλάι σε ένα αναμμένο τζάκι, όλοι το ξέρουν αυτό.

 

 

Tο μαγικό κομμάτι της Ελλάδας, είναι παντός καιρού κι εποχής

Η Πελοπόννησος, αυτό το μαγικό κομμάτι της Ελλάδας, είναι παντός καιρού κι εποχής χάρη στους πλούσιους πολιτιστικούς θησαυρούς, την εκπληκτική φύση και την αρχαία ιστορία της, ωστόσο φαίνεται να λάμπει ακόμα περισσότερο κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

10 υπέροχοι λόγοι για να επισκεφθείς την Πελοπόννησο τον χειμώνα

 

TAGS :  Πελοπόννησος,  Μεσσηνία, Ξενοδοχεία, Ταξίδια 

Εποχές

Εποχές

Διαμονή

Γαστρονομία

Διασκέδαση

Ταξίδια

Παραλίες

Camping

Ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα

Tours & Δραστηριότητες

Θρησκευτικός Τουρισμός

Εκδηλώσεις

Travel Tips

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα