Οι Παραλίες του Κότρωνα

Παραλίες του Κότρωνα

Η κεντρική παραλία του Κότρωνα είναι μεγάλη και αμμουδερή, με ρηχά πεντακάθαρα νερά, ιδανικά για μικρά παιδιά.

Αυτή που έχεις δει σε περισσότερες φωτογραφίες ως «παραλία του Κότρωνα», μια βοτσαλωτή λωρίδα γης ανάμεσα σε δύο θάλασσες, λέγεται Σκοπά ή Νησάκι, και αν την ακολουθήσεις ως το τέλος της θα βρεθείς στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, επάνω στο «νησάκι» (χερσονησίδα, επισημότερα) Σκοπά.

Αν φτάσεις ως εδώ ορεξάτος για λίγο ακόμα περπάτημα, στο τέλος του μονοπατιού που διασχίζει το «νησί» θα βρεις μια μικρή, μυστική και απομονωμένη παραλιούλα, ό,τι πρέπει για ερημίτες, τη Συκιά, με φανταστικά νερά και φυσική σκιά

Λίγο έξω από τον Κότρωνα, στο δρόμο προς το Φλομοχώρι, η Χαλικιά του Βάττα είναι μια ακόμα καταπληκτική παραλία, με μεγάλα ολόλευκα βότσαλα και φανταστικά γαλαζοπράσινα νερά, ό,τι πρέπει για βουτιές με μάσκα.

Φέρτε την δική σας ομπρέλα, γιατί η παραλία δεν είναι οργανωμένη και σκιά δεν υπάρχει πουθενά.

 

Ένας τόπος από πέτρα και φως

Πέτρα τραχιά, ακατέργαστη, πέτρα από την οποία έχουν χτιστεί μικρά και μεγαλύτερα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα, πέτρα επάνω στην οποία η φύση επιμένει να μεγαλώνει κάθε άνοιξη χρωματιστά αγριολούλουδα, πέτρα επάνω στην οποία δε φυτρώνει τίποτα ψηλότερο από αυτά τα αγριολούλουδα. Πέτρα που λαμπυρίζει κάτω από το φως του ήλιου.

Διαβάστε περισσότερα →  Για να δεις τη Μάνη, λέει, περαστικός, θέλεις τρεις μέρες 

Με πέτρα

Με πέτρα

Διαμονή

Γαστρονομία

Διασκέδαση

Ταξίδια

Παραλίες

Camping

Ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα

Tours & Δραστηριότητες

Θρησκευτικός Τουρισμός

Εκδηλώσεις

Travel Tips

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα