Οινοποιία Κορωνιώτη

Επίσκεψη στο Οινοποιείο Κορωνιώτη

Ο Κυριάκος Κορωνιώτης γεννήθηκε στο Άργος το 1958.

Σπούδασε στην Αγγλία και Ολλανδία Χημεία και Φυσικές Επιστήμες και κατόπιν εργάστηκε σε διάφορα εργαστήρια σαν χημικός μηχανικός, αποκτώντας εμπειρία σε θέματα Γεωπονίας, στον κλάδο των τροφίμων και της οινολογίας.  

Με την επιστροφή του στην Ελλάδα το 1990, ίδρυσε ένα Αγροδιαγνωτικό κέντρο όπου ασχολήθηκε με αναλύσεις εδάφους, οίνου και τη θρέψη φυτών, ενώ παράλληλα δημιούργησε 2 αμπελώνες, έναν στις Μυκήνες Αργολίδας (20 στρεμ.) με την ποικιλία Ασύρτικο και έναν πειραματικό 18 στρεμμάτων στο Πανόραμα Άργους με διάφορες ποικιλίες.

Το 1999 ξεκινάει να δουλεύει στο όνειρο του να οινοποιήσει τα δικά του κρασιά σε ιδιόκτητο οινοποιείο και ένα χρόνο αργότερα το 2000 η ανάγκη να εκφράσει τη δημιουργία και αγάπη του για το κρασί γίνεται πραγματικότητα με την ίδρυση του οινοποιείου στο Πανόραμα Άργους.

Ο Κυριάκος Κορωνιώτης σαν οινοποιός δημιουργεί κρασιά με έμφαση στο terroir και σε ένα αυθεντικό Ελληνικό στυλ.

 

Το οινοποιείο

Το οινοποιείο Κορωνιώτη ιδρύθηκε και άρχισε να λειτουργεί το 1999. Βρίσκεται στη βορειοανατολική Πελοπόννησο λίγα χιλιόμετρα βορειότερα από την πόλη του Άργους στην τοποθεσία Πανόραμα σε απόσταση αναπνοής από τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών και στα όρια της αμπελουργικής ζώνης της Νεμέας.

Είναι στρατηγικά τοποθετημένο ανάμεσα στις δύο μεγάλες ζώνες της Ελληνικής αμπελουργίας, της Νεμέας στα βόρεια και της Μαντίνειας στα δυτικά, ακριβώς στην είσοδο του εύφορου νομού της Αργολίδας με την τεράστια τουριστική αξία και επισκεψιμότητα.

Το οινοποιείο διαθέτει δύο αμπελώνες. Ένα στις Μυκήνες Αργολίδας 20 στρεμμάτων με την ποικιλία Ασύρτικο από το 2002 και ένα 18 στρεμμάτων στο Πανόραμα Άργους, που περιλαμβάνει και το οινοποιείο.

Στον αμπελώνα του οινοποιείου, σήμερα καλλιεργείται αποκλειστικά η εξαιρετικά αρωματική λευκή ποικιλία Malvasia Aromatica.

Iδιαίτερη προσοχή δίνεται στην ποιότητα και καλή κατάσταση των αμπελώνων τόσο των ιδιόκτητων όσο κι εκείνων από συμβεβλημένους αμπελουργούς στις ζώνες της Νεμέας, της Μαντινείας και της Ορεινής Αιγιαλείας.

Το οινοποιείο είναι σχεδιασμένο, για τη δημιουργία ποιοτικών κρασιών με χαρακτήρα, εστιάζοντας στο terroir αλλά και τις σύγχρονες και κλασικές μεθόδους οινοποίησης.

Το οινοποιείο διαθέτει κελάρι με κάβα και δρύινα βαρέλια όπου ωριμάζουν τα κρασιά καθώς και αίθουσα γευσιγνωσίας που είναι καθημερινά ανοικτά για τους επισκέπτες.

Οι επισκέπτες πέρα από την ξενάγηση στο χώρο του οινοποιείου, έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στον παρακείμενο αμπελώνα και ολοκληρώσουν την επίσκεψη τους με παρουσιάσεις και γευστικές δοκιμές κρασιών με κύριο ομιλητή τον ίδιο τον οινοποιό Κυριάκο Κορωνιώτη.

 

 

Ωράριο λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:  9.00 πμ – 15.00 μμ

Σάββατο: 10.30 πμ – 15.00 μμ

**(προγράμματα γευσιγνωσίας κατόπιν συνεννόησης)

Οινοποιείο Κορωνιώτη

Πανόραμα Άργους, 21200

τηλ.  6981279049 / 6974452845

mailto:  [email protected]
              [email protected]

social_media: @koroniotiswinery

Οινοτουρισμού

Οινοτουρισμού

Διαμονή

Γαστρονομία

Διασκέδαση

Ταξίδια

Παραλίες

Camping

Ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα

Tours & Δραστηριότητες

Θρησκευτικός Τουρισμός

Εκδηλώσεις

Travel Tips

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα