Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου

Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου - Allaboutpeloponnisos

Σύμπραξη για τον τουρισμού της  Πελοποννήσου

Ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου αποτελεί μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία με ιδρυτικά μέλη τις Ενώσεις Ξενοδόχων Άργους, Λακωνίας, Αρκαδίας, Λουτρακίου – Αγ, Θεοδώρων, Μεσσηνίας, Αρχαίας Ολυμπίας και Περιχώρων και Αχαΐας. Ιδρύθηκε το 2013 με κύριο σκοπό την προώθηση, προβολή, τουριστική ανάπτυξη και τουριστικό Marketing της Πελοποννήσου, τόσο στο εσωτερικό της Χώρας όσο και στο εξωτερικό, σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Στο πλαίσιο των ενεργειών και δραστηριοτήτων του Οργανισμού ο ταξιδιωτικός οδηγός allaboutpeloponnisos.com  αποσκοπεί να αποτελέσει το βασικό εργαλείο ψηφιακής προώθησης και προβολής του προορισμού «Πελοπόννησος», των Φορέων που αποτελούν τα ιδρυτικά μέλη του, καθώς και όλων των επαγγελματικών φορέων, επιχειρήσεων, ελευθέρων επαγγελματιών, κοινωνικών και πολιτιστικών ενώσεων που εμπλέκονται στη διαμόρφωση της τουριστικής εμπειρίας της Πελοποννήσου.

Το όραμα και η αποστολή του allaboutpeloponnisos.com   είναι η επίκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση για τον τουριστικό χαρακτήρα της Πελοποννήσου, καθώς και η παροχή των ψηφιακών εργαλείων και βοηθημάτων για να διαμορφώσει κανείς την προσωπική του ταξιδιωτική εμπειρία, την οποία στη συνέχεια μπορεί να μοιραστεί στις σελίδες του οδηγού.

Φιλοδοξεί να επιτύχει την προβολή και ανάπτυξη της ταξιδιωτικής εμπειρίας της Πελοποννήσου, σύμφωνα με τις διεθνείς τάσεις, με σκοπό να ωφεληθούν και οι επισκέπτες, αλλά και η ταξιδιωτική αγορά στο σύνολο της.

Αποτελεί έναν διαδικτυακό τόπο με σύγχρονο σχεδιασμό, φιλικό προς τον επισκέπτη και τεχνολογικό υπόβαθρο που εξασφαλίζει την διαρκή και απρόσκοπτη λειτουργία του.

Το περιεχόμενο του περιλαμβάνει πρακτικές και χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν στην πρωταρχικά στην πρόσβαση, την περιγραφή των επιμέρους προορισμών σε ότι έχει να κάνει με τα φυσικά ελκτικά στοιχεία, τα αρχαιολογικά και ιστορικά μνημεία, τον πολιτισμό, τη γαστρονομία και τα ήθη και έθιμα, την διαμονή και τις δραστηριότητες σε κάθε περιοχή. 

Η δομή του έχει σχεδιαστεί με τρόπο ώστε να υπάρχουν πολλαπλές δυνατότητες επιλογών, με σκοπό να μπορεί να περιηγηθεί κανείς στη σελίδα είτε επιλέγοντας έναν συγκεκριμένο τόπο και να πληροφορηθεί τα πάντα γι αυτόν, είτε επιλέγοντας τη μορφή τουριστικής εμπειρίας που επιθυμεί να βιώσει και να πληροφορηθεί σε ποιες περιοχές αναπτύσσεται η μορφή τουρισμού που επιθυμεί.